کد خبر 42693
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۹

اين سند که عنوان "محرمانه و غيرقابل انتشار" دارد، توسط شوراي دموکراسي آمريکا تهيه و تنظيم شده و در آن، "مشکلات زير ساختي و عدم يکپارچگي" از دلايل ناکامي براندازي نظام ايران عنوان شده است. اين شورا، پروژه "شبکه ارتباطي تاش"(TCN) را به عنوان يک طرح عملياتي

متن کامل سند محرمانه شوراي دموکراسي آمريکا که به صورت مستقيم ترجمه شده و مشرق ترجمه اين سند را در اختيار مخاطبان خود قرار مي دهد:


شبکه ارتباطي تاش
TCN) Tash Communication Network):
جايگاه مجازيِ جامعه مدني ايراني


از جمله درس‌هاي گرفته‌شده از شورش‌هاي داخلي در مصر و تونس، ارزش و تأثير دسترسي بي‌دردسر به فناوري اطلاعات و ارتباطات است (ISCT)، از جمله شبکه‌سازي اجتماعي و اطلاعاتي مستقل، از طريق وسايل مختلفي چون تلفن همراه، اينترنت، ايستگاه‌هاي راديويي اينترنتي و ماهواره‌اي.
در حال حاضر فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) موجود در داخل و خارج ايران تا حد زيادي به صورت پلتفرم‌هاي ثابت باقي مانده است (به عبارتي، نبود فناوري‌اي که موجب تقارب اطلاعات و تعاون مي‌شود). به طور کلي، نسل جوان که از اصلاحات حمايت کرده و فعالانه از داخل ايران با حکومت به مخالفت مي‌پردازد، قادر نبوده است به طور موثري به فناوري‌هاي جديدتر دسترسي داشته باشد يا از شرکت در برنامه‌هاي ارتباطي‌‌اي منع شده است که به وسيله گروه‌هاي مخالفِ داراي مشروعيتِ کمتر، از خارج اداره مي‌شود. بيشتر اين پلتفرم‌ها، مانند صداي آمريکا(VOA) و بي بي سي(BBC)، يا به وسيله دولت حمايت مي‌شوند يا شبکه‌ها و وب‌سايت‌هاي مخالف خارج از لس‌آنجلس هستند که از برنامه سياسي و بردباري اندکي براي [انتخاب] ديدگاه‌هاي متفاوت برخوردارند. بيشتر آنها نتواسته‌اند به روز بودن خود را با زبان، گرايشات، طرز تفکر، فرهنگ و شرايط اجتماعي سياسيِ ايرانِ امروز حفظ کنند. ويژگي پارتيزاني گروه‌هاي مخالفِ نسل قديمي‌تر، به محدوديت توانايي‌شان در رسيدن به جمعيت جوانتر منجر شده است.
گروه‌هاي سنتيِ مخالف مستقر در خارج از ايران مشروعيت، توانايي فني، يا مشارکت سياسي لازم براي همدستي با نسل جديدِ سازمان‌هاي اجتماعي مدني در ايران را حفظ نکرده‌اند. علاوه بر اين، هيچ يک از پلتفرم‌هاي ارتباطي موجود نمي‌تواند به درستي از شبکه‌سازي و بافت ديجيتالي که از ترکيب وسايل ارتباطي مطمئن از قبيل ماهواره، وب، اينترنت، موبايل بدست مي‌آيد، استفاده کند.
انجمن دموکراسي، در پاسخ به درخواست سازمان‌ها و مبارزان سرشناس جنبش سبز و ديگر بخش‌هاي نوظهور جامعه مدني در خصوص پرورش و توسعه جمعي‌ِ «جايگاه مجازي» براي اصلاحات، توجه ايرانيان را به برقراري ارتباط، اطلاع‌رساني، شبکه‌سازي، سازماندهي، و حمايت از يکديگر و جامعه ايراني بزرگتر و نيز جهانِ خارج جلب کرده است. در حال حاضر، در مورد شبکه‌سازي و بافت ديجيتالي اهميت قابل توجهي از سوي سازمان‌هاي مرتبط با جنبش سبز و سازمان‌هاي جامعه مدني مستقل (CSC) در داخل و خارج ايران به وجود آمده است. با اين حال، به دلايل ذيل توزيع و استفاده از چنين محتوايي داراي محدوديت مي‌باشد:
فناوري قابل استفاده سازمان‌هاي جامعه مدني
اصلاح نکردن پخش منطقه‌اي پلتفرم‌هاي اينترنتي، وب‌گاهي، و ماهواره‌اي
عدم منابع يا مهارت‌هاي لازم براي دور زدن سانسورها و نظام هاي امنيتي
عدم وجود مناسک و منابع مشترک.
شبکه ارتباطي تاش(TCN) براي اين چهار موضوع راه حل‌هايي را فراهم خواهد کرد. علاوه بر اين، سازمان‌هاي جامعه مدني و مبارزان به منظور تسهيل در تأثيرگذاري فوري در ايران و جهان فارسي‌زبانان، به تدريج عمليات‌هاي ارتباطي خود را در برنامه شبکه ارتباطي تاش(TCN) ادغام خواهند کرد. به عنوان مثال، شبکه ارتباطي تاش(TCN) از پايگاه داده‌ها، ليست نامه‌ها، و بازاريابي معمول و غير معمول و عمليات‌هاي حمايتي از طريق پرتال مارک‌دارِ واحد بهره خواهد برد. از طريق اين پلتفرم بزرگتر، اين سازمان‌هاي جامعه مدني و توليدکنندگانِ مستقل، به روند مديريتِ عمليات‌هاي شبکه‌سازي و بازاريابي خود ادامه خواهند داد.
شبکه ارتباطي تاش(TCN) ــ که توسط انجمن دموکراسي و با همکاري نمايندگان برجسته جنبش سبز توسعه يافته است ــ با ايجاد نخستين کانال ارتباطي قوي و چندسطحي (پخش برنامه از طريق اينترنت، وب، موبايل، و ماهواره) براي ارتباطات و محتواي (سانسور نشده) محلي، به برآورده شدن اين خواسته کمک خواهد کرد. شبکه ارتباطي تاش(TCN) به صورت پرتال (پلتفرمِ) توزيع فناوري مارک‌داري عمل خواهد کرد که براي ارتباطات و بافت‌هاي مستقل توليدشده توسط ايرانيانِ خواستار اصلاح و پيشرفت، قابل دسترس مي‌باشد.
شبکه ارتباطي تاش(TCN) در فيس بوک، توييتر، ان پي آر(NPR) ، سي اس پن(C-Span) و همچنين رسانه‌هاي ايرانيِ تحت پوشش واحد و با تمرکز بر مسائل سياسي و اجتماعي عموم مردم ايران در داخل کشور، منطقه و خارج وجود خواهد داشت. شبکه ارتباطي تاش(TCN) عاملي متحدساز خواهد بود که خواستارگرا (به لحاظ تجاري بادوام) مي‌باشد.
شبکه ارتباطي تاش(TCN)، بافت توليد نخواهد کرد بلکه به نفع جامعه مدني ايران، سرويس‌هاي فني فراهم مي‌کند.

 

توضيح مختصري از برنامه:
شبکه ارتباطي تاش(TCN) که با همکاري اعضاي برجسته جامعه مدني در ايران از جمله نمايندگان جنبش سبز توسعه يافته است، به عنوان يک پلتفرم ارتباطي ايمن، مستحکم و چندسطحي عمل خواهد کرد که اعضاي جامعه مدني مي‌توانند مطالب را به طرق زير ارسال کنند:
• وب سايت تعاملي
• ابزارهاي پيشرفته آن‌لاين (مانند شبکه‌سازي اجتماعي) و موبايل براي دسترسي ، قابليت استفاده، و تبادل ايمن و نامحدود مطالب.
• پلتفرم پخش برنامه‌هاي تلويزيوني به زبان فارسي
شبکه ارتباطي تاش(TCN) تحت تملک صندوق غيرانتفاعي شبکه ارتباطي تاش(TCN) خواهد بود که در يک کشور اروپايي مانند دانمارک به ثبت رسيده است. ماموريت اين صندوق در دسترس قرار دادن يک پلتفرم ارتباطي فارسي‌زبان مستقل است که براي برنامه‌نويسيِ باکيفيت براي کاربران قابل استفاده است. شبکه ارتباطي تاش(TCN) به عنوان يک پلفترم توزيعي مستقل، بدون انجام کارهاي توليدي و پخش مسائل عمدتا بومي، عمل خواهد کرد.
خود شبکه ارتباطي تاش(TCN) هيچ‌گونه مطلبي را توليد يا تامين مالي نخواهد کرد. مطالب به طور گسترده از طريق برنامه‌هاي بومي و منطقه‌اي توليدشده توسط کاربرانِ مستقل، توليد خواهد شد. اين مطالب با کسب حقوق ايرانيان براي اکتساب برنامه‌هاي سرگرم‌کننده تلويزيوني يا آن‌لاين، و با موضوعات اصلاح‌طلبانه از هاليوود به باليوود، تکميل خواهند شد. شبکه ارتباطي تاش(TCN) يک پلتفرم باز چندسطحي و داراي مالکيت مستقل است که براي برنامه‌هاي تجددگرايانه، اصلاح‌طلبانه و يا «تند» و بدون هيچ‌گونه سانسوري داير خواهد شد.
تعدادي از سازمان‌هاي جامعه مدني و ديگر گروه‌ها، از قبيل اعضاي برجسته جنبش سبز قبلاً به توليد برنامه و مطالب براي پخش در پلتفرم‌هاي مختلف شبکه ارتباطي تاش(TCN)، اظهار علاقه و تعهد کرده‌اند.
براي مثال، طيف وسيعي از سازمان‌ها و اعضاي مستقل حمايت و ضمانت کتبي خود را در توليد مطالب به شبکه ارتباطي تاش(TCN) اعلام کرده‌اند، از جمله:
• محسن سازگارا، مخالف برجسته و يکي از مؤسسان اصلي سپاه پاسداران ايران
• حزب دموکراتيک کردستان ايران
• شيده رضايي، يکي از موسسان ايران رويان
• احمد باطبي، فعال حقوق بشر
• محمد صادقي اصفهاني، مؤسس و رئيس شبکه حاميان مير حسين موسوي و زهرا رهنورد در فيس بوک.
اين رسانه آگاهي‌بخش، آموزشي و سرگرم‌کننده، به منظور آگاهي دادن، الهام بخشيدن و ارتباط دادن ايرانيان، بدون سانسور به طور فعال بکار گرفته خواهد شد. به منظور برآوردن تقاضاي بازارِ هدف، فيلم‌هاي خارجي، و عمدتا آن دسته از فليم‌هايي که به دليل مضامين اصلاح‌طلبانه در ايران غيرقانوني هستند، خريداري و دوبله مي‌شوند تا برنامه اصلي را تقويت کنند. اين مطالب از طريق رسانه‌هاي متعدد توزيع شده و در دسترس قرار مي‌گيرند: وب سايت امني که حاوي برنامه‌هاي کاربردي شبکه‌سازي اجتماعي است، و از موبايل و ابزارهاي دورزدن فيلترينگ و سانسور و همچنين يک کانال پخش برنامه ماهواره‌اي استفاده مي‌کند.
شبکه ارتباطي تاش(TCN) با مشارکت سازمان‌هاي جامعه مدني منطقه‌اي و محلي برنامه فراگير عمومي استراتژيکي را طراحي و گسترش خواهد داد که از فناوري جديد و تکنيک‌هاي ويروسي بهره مي‌برد. هر يک از توليدکنندگانِ مستقل مي‌توانند شبکه‌سازي و عناصر حمايتي خود را در وراي برنامه‌هاي تلويزيوني يا اينترنتي عادي‌شان مديريت کنند. شبکه ارتباطي تاش(TCN) زمينه فني لازم براي تضمين نفوذ بالا، پخش و قابليت دسترسي ايمن را مهيا مي‌سازد.
بررسي بازار نشان مي‌دهد که شبکه ارتباطي تاش(TCN) مي‌تواند بعد از سه سال به خودکفايي مالي برسد.
عمليات‌هاي فني:
يکپارچگي وب‌سايت: تمرکز اصلي شبکه ارتباطي تاش(TCN) امنيت و استحکام آن است، اما با اين حال کاربرپسند و متناسب با وب‌سايت‌هاي ديال‌آپ نيز مي‌باشد. به علت ايجاد مداوم پارازيت در ايران، بسياري از فعالان و کاربران جوان در حال روي آوردن به اينترنت براي کسب مطالب مي‌باشند. در نتيجه، شبکه ارتباطي تاش(TCN) به حضور بسيار فعال و آن‌لاين خود ادامه خواهد داد ــ و به عنوان يک جايگاه مجازي براي توزيع و معرفي مجدد مطالب سانسورشده عمل خواهد کرد. وب‌سايت شبکه ارتباطي تاش(TCN) شامل همه برنامه‌هاي به‌روزشده و فناوري جديد خواهد بود ــ جايگاهي مجازي براي تقاضا، توزيع و پخش مطالب (ر.ک. جزئيات مربوط به برنامه امنيتي در بخش پيوست). محتويات وب‌سايت براي پهناي باند کم در ايران، فشرده و قابل دانلود مي‌باشد. ديگر خصوصيات عبارتند از لينک‌هاي مطمئن به ديگر سايت‌ها، فايل‌هاي صوتي کم حجم برنامه به منظور انتقال آن از طريق بلوتوث در ايران، و «blog of blogs» که در آن خبرها و وبلاگ‌هاي سانسورشده جمع‌آوري و مجددا معرفي مي‌شود.
شبکه ارتباطي تاش(TCN) به صورت يک پلتفرم رسانه‌اي اجتماعي و خصوصي عمل مي‌کند تا امنيت برنامه‌هاي کاربردي‌اي چون توييتر, فيس بوک و ارکات که در آنها برنامه‌هاي توليدکنندگان نگهداري خواهد شد را تأمين کند. به عنوان يک کانال محاوره‌اي، اين امکان به کاربران داده مي‌شود تا برنامه توليدي خود را به صورت متن، صدا، يا تصويري بارگذاري کنند که به وسيله صندوق‌هاي دريافت پيامِ امنِ FTP و جستجوي ثانويه گرد‌آوري مي‌شوند. تمامي مطالب ارسالي ابتدا بررسي شده و پس از تاييد صحت‌شان منتشر مي‌شوند. يک نرم‌افزار ضبط صدا نيز مي‌تواند نظرها و بازخورد‌هاي مخاطبان را ضبط کند. سپس اين اظهار نظر‌ها و بازخوردها در برنامه خاصي پخش و باعث پيشرفت و توسعه آن برنامه مي‌شود.
به منظور تسهيل در فعل و انفعالات و شبکه‌سازي در يک محيط امن، اين وب‌سايت ابزارهاي پيش‌دستي‌گرانه را براي گذشتن از فيلترهاي دولتي استفاده و توزيع مي‌کند. ابزارها، تکنيک‌ها و شيوه‌هاي قابل دانلودي از قبيل وي پي ان ها(VPN)، سايت هاي فيلترشکن(Proxy server)، انونيميزرها (Anonymizer)، ابزارهاي مخفي ساز آي پي(IP Hiding)، ابزارهاي تبديل صدا به متن، ميکروبلاگ‌ها پيامکي، ابزارهاي جاوا، خدمات پيامکي حجيم، و نرم‌افزارهاي فيلترشکني چون پي اس آي فون(Psiphon) و پيس فاير (Peacefire) در اين وب‌سايت در دسترس مي‌باشند. هر وقت هر يک از اين محصولات مورد استفاده قرار گيرد، کاربر را ابتدا وارد وب‌سايت شبکه ارتباطي تاش(TCN) مي‌کند و سپس به وب‌سايت‌هاي منتخب وي انتقال مي‌دهد. پخش اوليه محصولات ضد سانسور از طريق شبکه‌هاي قابل اعتماد و فهرست پست‌هاي به دقت بررسي‌شده روي خواهد کرد. در عوض، هر کاربري که اين نرم‌افزار را دريافت کرده است به يکي از دوستان مورد اعتمادش براي دانلود محصول مراجعه مي‌کند و اين پروسه ادامه خواهد داشت. با اين روش در مدت زمان کوتاهي شبکه‌اي بزرگ از کاربران مورد اعتماد ساخته مي‌شود. همه اين کاربران به محض باز کردن نرم‌افزارشان به وب‌سايت وصل مي‌شوندتا فيلترينگ موجود در ايران را دور بزنند.
امنيت آن‌لاين: به منظور تقويت شبکه ارتباطي تاش(TCN) به عنوان مرکز ارتباطي استراتژيک مجازي، لايه‌هاي مختلفي از امنيت و استحکام را به آن اضافه مي‌کنيم تا به محرمانگي، يکپارچگي و در دسترس بودن پلتفرم و محتويات مورد حمايت آن اطمينان حاصل کنيم. اين وب‌سايت دستورالعمل‌هاي اصلي امنيت اطلاعات را تضمين مي‌کند؛ دستورالعمل‌هايي که براي گروهي از کاربران ويژه‌اي در نظر گرفته شده که خود را وقف پرورش يک تعامل باز کرده‌اند.
اين مراحل شامل پيروي از روش‌هاي مديريت خطر و چرخه زندگي زير مي‌باشد:
محرمانگي: الف) ما در حال تعميم پلتفرم خود به شبکه قابل اعتمادي از کاربران هستيم؛ ب) ارتباطات محتاطانه با استفاده از نرم‌افراز هاي استک(Haystack) و پروکسي سرور (Proxy server) هاي رمزگذاري‌شده تسهيل مي‌گردد.
يکپارچگي: الف) بررسي اقدامات سايبري کاربران، يکپارچگي آن را تضمين کرده و امکان ادامه بررسي‌ها را مي‌دهد؛ ب) با گسترش اين برنامه‌ها از طريق سرورهاي امن خود، قادر خواهيم بود تا هويت کاربراني را تصديق کنيم که به عنوان توزيع‌کنندگان محلي خدمت مي‌کنند، و در نتيجه موجب تأثير مضاعف شويم.
موبايل: به علت افزايش استفاده از موبايل در ايران، يک برنامه کاربردي موبايل براي آي فون(iPhone) و اندرويد(Android) براي استفاده از شبکه ارتباطي تاش(TCN) توليد خواهد شد تا تعامل مخاطبان را به حداکثر رسانده و از همه پلتفرم‌هاي موجود استفاده کند. با استفاده از اين نرم‌افزارهاي تعاملي، کاربران خواهند توانست تا آخرين خبرها را خوانده و به مطالب تازه به‌روزشده در وب‌سايت گوش دهند. فايل‌هاي خاصِ فشرده‌شده از مصاحبه‌ها و برنامه‌هاي معروف و مهم نيز توسط اين ابزارهاي کاربردي منتشر مي‌شوند. برنامه‌هاي کاربردي موبايل به کاربران اين اجازه را مي‌دهد تا تمامي گزارشات را رتبه‌بندي کرده و نيز در فرمت‌هاي مختلف مطالب خود را به سرورهاي امن شبکه ارتباطي تاش(TCN) ارسال نمايند. يوتيوب، فيس بوک و توييترِ مربوط به شبکه ارتباطي تاش(TCN) نيز به اين ابزارهاي کاربردي متصل مي‌شوند. کاربران ابزارهاي شبکه ارتباطي تاش(TCN) توانايي اين را خواهند داشت که به صورت ايمن در داخل کشور با يکديگر گفتگو (Chat) کنند.
شبکه ماهواره‌اي: بخش‌هاي وابسته که داراي برنامه‌هاي مختلف ماهواره‌اي هستند به شبکه ارتباطي تاش(TCN) اين اجازه را مي‌دهند تا به صورت محدود و فوري به شبکه‌هاي ماهواره‌اي داراي اخبار مربوط به ايران و مناطق خاورميانه و شمال آفريقا، دسترسي داشته باشد. فعاليت‌هاي شبکه ارتباطي تاش(TCN) به بازار عرضه خواهند شد و کاربران جذب‌شده از برنامه‌هاي ماهواره‌اي و محتويات منتخب از طريق شبکه‌هاي ماهواره‌اي وابسته پخش مي‌شوند.
دومين بخش از فعاليت‌هاي شبکه ارتباطي تاش(TCN)، يک شبکه ماهواره‌اي مي‌باشد که در دسترس همه کمک‌دهندگان شبکه ارتباطي تاش(TCN) خواهد بود. ماهواره W3A، که تحت تملک يوتل ست(Eutelsat) است، در وضعيت 7E و يک مدار نسبتاً دور فعاليت مي‌کند که کمتر در معرض آسيب مي‌باشد. ديگر شبکه‌هاي موجود در W3A عبارتند از: BBC فارسي، صداي امريکا، شبکه وان تي وي (One TV)، و تلويزيون ملي سيماي آزادي ايران. وسيله انتقال/uplink در منطقه امني از اروپا قرار دارد، مانند اسلووني که انجمن دموکراسي از آن استفاده مي‌کند.
برنامه‌ها از طريق يک سيگنال کمينه 3Mbps ASI MPEG 2 از تاسيساتي واقع در شهر کالوير (لس‌آنجلس) ارسال مي‌گردد. اين سيگنال از TOC شهر کالوير بر روي شبکه GlobeCast’s Bachbone (GBN) به منطقه (PoP) سايت GlobeCast در پاريس انتقال داده مي‌شود. GlobeCast يک چرخه محلي به وجود مي‌آورد تا سيگنال را به Telehouse 2 (تيم عملياتي شبانه‌روزي مستقر در سايت) واقع در پاريس برساند،‌ و در آنجا به شبکه ثالت Rambouillet واقع در پاريس متصل مي‌گردد. در Rambouillet، سيگنال وارد يک پلتفرم مولتى پلکس در Eutelsat W3A واقع در 7.0 درجه شرق نزديک به سيگنالِ پخشِ آزاد مي‌شود. فرستنده خودکار A1 فرکانس downlink معادل با 10,721 MHz مي‌باشد و داراي نورد متمرکز اروپا ـ خاورميانه مي‌باشد. شبکه‌هاي همسايه موجود بر روي W3A واقع در 7.0 درجه شرق، TP A1، نورد Europe B عبارتند از: تلويزيون ملي سيماي آزادي ايران، تلويزيون رنگارنگ، VOA فارسي، تلويزيون پارس، GunAZ TV، و فارسي 1.
بازاريابي: برنامه پيام‌رساني و بازاريابي شبکه ارتباطي تاش(TCN) به دو دسته تقسيم مي‌شوند. اول، گروه‌هاي توليدکننده برنامه‌ها و ديگر سازمان‌هاي جامعه مدني وارد فعاليت‌هاي عظيم بازاريابي ويروسي شده و به شبکه‌هاي خود نزديک مي‌شوند. دوم، شبکه ارتباطي تاش(TCN) از طريق ايميل، برنامه‌هاي ماهواره‌اي، پيام‌هاي فوري، تبليغات آن‌لاين، و پيامک، فعاليت‌هاي بازاريابيِ مبتني بر فناوري را گسترش مي‌دهد.
بازاريابي از طريق ايميل: تخمين مي‌زنيم که شبکه ارتباطي تاش(TCN) از طريق يک شبکه توزيع ثانويه مشتمل بر بيش از سه ميليون ايميل در ايران راه اندازي مي‌شود. علاوه بر سود بردن از تلاش‌هاي بازاريابي اشخاص توليدکننده برنامه اصلي، فعالان مختلف جامعه مدني قول داده‌اند که اقلام بازاريابي را از طريق شبکه‌هاي فعلي خود گسترش دهند. نمونه‌هايي از اين تکثيرکنندگان عبارتند از: مجريان صداي آمريکا(VOA-PNN)، آرش علائي و حامد بهروان، و فعالان حقوق بشر در ايران (HRA). علاوه بر سازمان‌هاي داخل و خارج ايران، شبکه خبري فارسي صداي آمريکا(VOA-PNN) آدرس وب‌سايت‌هاي فيلترشکن و پراکسي را به صورت روزانه و هفتگي به ليست ايميل‌هاي دريافتي خود ارسال مي‌کند. شبکه ارتباطي تاش(TCN) توانايي دسترسي به ليست را که حاوي بيش از 160 هزار ايميل است دارد.
بازاريابي شبکه ماهواره‌اي فارسي‌زبان: تقريباً هر روز 20 ميليون شنونده روي موج صداي آمريکا(VOA-PNN) قرار مي‌گيرند. حامد بهروان و آرش علائي روزانه و هر هفته در اجراي برنامه‌هايشان از شبکه ارتباطي تاش(TCN) تبليغ مي‌کنند. فرصت ترقي و پيشرفت شبکه ارتباطي تاش(TCN) در ديگر شبکه‌هاي مخالف نيز وجود دارد.
بازاريابي پيام فوري: يکي از محبوب‌ترين فعاليت‌هاي اينترنتي در ايران Chat کردن به صورت آن‌لاين مي‌باشد. شبکه ارتباطي تاش(TCN) با استفاده از سرويس‌هاي مختلف پيام فوري مي‌تواند در بسياري از Chat-roomها پا برجا باشد از جمله:
G-Chat, Skype IM, Facebook IM, MSN Messenger, ICQ, AIM, Yahoo Messenger.
بازاريابي تبليغاتي آن‌لاين: مديران وب‌سايت‌هاي عمومي از قبيل Iranian.com و Gooya.com به شبکه ارتباطي تاش(TCN) اجازه استفاده از بنرهاي تبليغاتي و ابرپيوندهاي (hyper links) شبکه ارتباطي تاش(TCN) را داده‌اند.
بازاريابي پيامکي: با استفاده از سرور‌هاي پيامکي عمده،‌ اطلاعات مربوط به شبکه ارتباطي تاش(TCN) و پراکسي‌هايش مي‌تواند به صورت گسترده توزيع شود. کاربران و فعالان جامعه مدني مي‌توانند اين متن‌ها را به اشخاص موجود در پايگاه‌هاي اطلاعاتي خود ارسال کنند.
برنامه و محتويات:
برنامه شبکه ارتباطي تاش(TCN) حاوي برنامه اصلي اصلاح‌طلبانه کاربران و نيز مطالب خارجي دوبله‌شده يا ترجمه‌شده به فارسي مي‌باشد. همه محتويات و مضامين اصلي توسط ايرانيان و براي خود آنها توليد مي‌شود و براي شبکه ارتباطي تاش(TCN) هزينه‌اي ندارد. فعالان جامعه مدنيِ حاميِ شبکه ارتباطي تاش(TCN) و علاقمند به توليد برنامه‌هاي آن عبارتند از (اين فعالان تنها به گروه‌هاي زير محدود نمي‌شوند): نمايندگان جنبش سبز، مجريان کنوني برنامه‌هاي صداي آمريکا(VOA-PNN)، فعالان دانشجو، محسن سازگارا، مدير فيس بوک مير حسين موسوي و زهرا رهنورد، حزب دموکرات کردستان ايران، زيرزمين.اس اي(Zirzamin.se)، عبدالکريم سروش، اکبر گنجي، ساناز اسدي، رويان ايران (طرفداران حقوق زنان)، نازنين افشين‌جم، طرفداران معروف و محترم حقوق زنان، و طرفداران حقوق بشر در ايران (HRA). انتظار داريم پس از اين که مخاطبان هدف، متوجه شدند که پلتفرم‌هاي مستقل پخش برنامه‌هاي سانسور‌نشده وجود دارد، محتويات و برنامه‌هاي ديگر نيز توليد گردد.
در ذيل نمونه برنامه‌هاي توليدکنندگان مستقلي که قبلاً به پخش محتويات توليدي خود در شبکه ارتباطي تاش(TCN) اظهار علاقه کرده‌اند آورده شده است.
 

عناوين کارها توضيحات مختصر
چگونگي گذشتن از فيلترها
شرح کاملي از روش‌هاي مورد استفاده در عبور کردن از فيلتر‌هاي اينترنتي در ايران. اين برنامه که در فرمت‌هاي متعددي چون صوتي، تصويري و نوشتاري در دسترس خواهد بود، به کاربران ايراني آموزش مي‌دهد که چگونه در اينترنت جستجو کرده و از سطوح امنيتي و فيلتر‌شده در ايران عبور کنند.
رسانه اجتماعي چيست؟   اين برنامه به کاربران ايراني آموزش مي‌دهد که چگونه از طريق آخرين ابزارهاي رسانه اجتماعي به اطلاعات و خبرهاي وخيم دست يافته و آن ‌را در کشور پخش نمايند. اين برنامه به کاربران ايراني آموزش مي‌دهد که چگونه شبکه‌اي از فعالان متعدد را در منطقه به وجود آورند و چگونه گام‌هاي لازم براي گمنام بودن را طي کنند. اين برنامه آموزشي در فرمت‌هاي گوناگون از طريق پلتفرم‌هاي متعدد در دسترس مي‌باشد.
پروفايل‌ها: زندگي روزمره در ايران   برنامه مجله هفتگي نمونه‌هايي از چالش‌هاي موجود بين ايرانيان از قبيل مواد مخدر، فحشا، جنايت، اقتصاد و غيره را به تصوير مي‌کشد. اين برنامه در فرمت‌هاي مختلفي چون مجله‌هاي آن‌لاين، نرم‌افزارهاي موبايل، صوتي، و تصاوير ويدئويي هفتگي موجود مي‌باشد.
 يوتيوب  هر هفته کليپ‌هايي ويرايش‌شده يوتيوب حاوي مضامين اصلاح‌طلبانه به نمايش گذاشته مي‌شود. اين کليپ‌ها در شبکه يوتيوب مربوط به شبکه ارتباطي تاش(TCN) و نرم‌افزار موبايل‌ آن موجود مي‌باشد. اين فيلم‌ها براي کاربران ايراني با پهناي باند کم به صورت ويژه‌اي فشرده شده و در اختيارشان قرار مي‌گيرد.
 
جنبش سبز امروز   هر هفته ميزگردي با حضور رهبران و طرفداران برجسته جنبش سبز پخش مي‌شود و اطلاعات و فعاليت‌هاي مهم جنبش سبز را ارائه مي‌دهد. اين برنامه در فرمت‌هاي گوناگون و براي پلتفرم‌هاي مختلف در نظر گرفته شده است.
 فساد آشکار   هر هفته طي برنامه‌اي، شکلي کلي از فسادهاي موجود در ايران ارائه مي‌گردد.
اقليت موجود در ايران   سازمان‌هاي مختلف اقليتي و گروه‌هاي نژادي برنامه‌هايي که شامل وضع نامساعدشان در ايران مي‌باشد را تهيه مي‌کنند. اين برنامه‌ها به مشکلات گروه‌هاي اقليت اختصاص دارد. اين قسمت از برنامه شبکه ارتباطي تاش(TCN) به صورت واحد و سازمان‌يافته به اظهارات، خواسته‌ها، مشکلات و نگراني‌هاي اقليت‌ها مي‌پردازد.
برنامه‌هاي دانشجويي   برنامه تلويزيوني و مجله هفتگي مسائل مورد علاقه افراد 18 الي 25 سال را پوشش داده و مشکلاتي که اين افراد در ايران با آن مواجه هستند را برجسته مي‌کند. اين برنامه مي‌تواند براي دانشجوياني که نظرات اصلاح‌طلبانه‌شان را در چت روم هاي ايمن و از طريق نرم‌افزارهاي موبايل ايمن بيان مي‌کنند يک برنامه تعاملي باشد.
 محسن سازگارا به عنوان رهبر معروف جنبش سبز، سازگارا قبلاً برنامه يوتيوب روزانه‌اش را منتشر کرده است. وي از طريق اين برنامه جنبش سبز را به روزرساني کرده و آنها را به پايداري و ايجاد اصلاحات تشويق مي‌کند.
راي من کجاست؟  در بسياري از شهرهاي جهان از قبيل نيويورک، واشنگتن دي سي، بوستون، ‌هامبورگ و پاريس، چندين سازمانِ غير متحد که از جنبش سبز حمايت مي‌کنند، تحت عنوان «راي من کجاست؟» فعاليت مي‌کنند. اين سازمان‌ها در حمايت از جنبش سبز فعاليت‌هاي ويژه خود را دارند. هر از گاهي تمامي اين گروه‌ها در سراسر جهان در حمايت از جنبش موجود در ايران گرد هم مي‌آيند. اين برنامه روزانه، هر روز توسط يکي از اين گروه‌ها تهيه مي‌شود.
 جامعه مدني ايران آن‌لاين  Tavaana.org، وب‌سايت اختصاصي جهت پيشرفت و ترقي آزادي و دموکراسي در ايران است که توسط مريم معمار صادقي در واشنگتن دي سي رهبري مي‌شود. نسخه تلويزيوني اين وب‌سايت نيز هدف مشابهي دارد.
برنامه‌هاي زيرزمين  Zirzamin.se بزرگترين مرکز فعاليت زيرزميني موسيقي ايرانيان است که در سوئد مستقر است. بسياري از موسيقي‌دانان ايراني، که از وزارت فرهنگ و ارشادِ رژيم ايران مجوز نگرفته‌اند، آهنگ‌هاي خود را به اميد شنيده شدن به اين وب‌سايت ارسال مي‌کنند. Zirzamin نه تنها ترقي اين موسيقي‌دانان بي‌نام و نشان ايراني را فراهم مي‌کند بلکه از موسيقي‌دانان صاحب‌نام ايراني نيز حمايت مي‌کند.
برنامه‌هاي علمي و آموزشي  يک برنامه علمي پويا، جذاب و سريع‌السير مشتمل بر چندين قسمت که آخرين اخبار را به گوش شنوندگان ايراني مي‌رساند.
برنامه دکتر سروش  دکتر سروش يکي از معروف‌ترين فيلسوف‌ها در ايران مدرن است. او از طرفداران سرسخت جدايي دين از سياست است. وي به دليل سخنراني‌هاش در دانشگاه تهران و نوشته‌هايش در خصوص دولت سکولار، مجبور به فرار از ايران شد.
برنامه گنجي  آقاي گنجي، معروف‌ترين مخالف ايران، سال‌هاي زيادي را در زندان اوين سپري کرد. وي همچنين طرفدار جدايي دين از سياست مي‌باشد. آقاي گنجي به عنوان پيش‌رو در نافرماني مدني، جنبش‌هاي سياسي نرم را ترويج مي‌دهد.
برنامه اعتياد  اعتياد مهم‌ترين مسئله اجتماعي غامض و هشداردهنده براي ايران است. اين برنامه هفتگي مشکلات مواد مخدر در ايران و اقدامات دولتمردان ايراني براي مبارزه با آن‌ را برجسته و پررنگ مي‌سازد.
 
ساناز متال   هارد راک يکي از محبوب‌ترين موزيک‌ها در ايران است. ساناز متال يکي از معروف‌ترين اجراکنندگان سبک هارد راک در امريکا است که برنامه‌هاي تلويزيوني بسياري را اجرا کرده است.
 

ضد تبليغات

(ضد پروپاگاندا)

 دولتمردان ايران از رسانه‌هاي متعدد جهت پخش تبليغات عليه غرب و مخصوصاً امريکا استفاده مي‌کنند. اين برنامه تمام ادعاهاي رسانه‌هاي ايران را بررسي مي‌کند. ادعاهاي سران ايراني با شبکه ارتباطي تاش(TCN) “facto-meter” نيز مواجه خواهد شد. اين برنامه در کليه پلتفرم‌هاي شبکه ارتباطي تاش(TCN) موجود خواهد بود.
طرفداران حقوق بشر در ايرانHRA  HRA يکي از فعال‌ترين سازمان‌ها در ايران است، که به ارائه اسناد و گزارشاتي در خصوص نقض حقوق بشر در ايران مي‌پردازد. بسياري از مخالفان معروف از اعضاي اين سازمان هستند. نمايندگان HRA اسنادشان را مرتب در نشست‌هاي بين‌المللي ارائه مي‌دهند. تمامي اين مدارک جهت دانلود کردن موجود خواهد بود و در قسمت خاصي از برنامه موبايل شبکه ارتباطي تاش(TCN) نيز قرار خواهد داشت.

 تريبون آزاد

(Open Mic)

تريبون آزاد(Open Mic) به معرفي پژوهشگران نوظهور ايراني در سراسر جهان مي‌پردازد. اين برنامه هر بار به کساني که فکر مي‌کنند حرفي براي گفتن دارند و سعي در ايجاد تغيير در جهان هستند، فرصت صحبت مي‌دهد. تمامي صحبت‌ها در چت روم ها و پلت تالک ها به منظور تبادل امن عقايد جمع‌آوري مي‌شود. تمامي مکالمات در فرمت‌هاي ديجيتالي مختلف براي دانلود و يا پخش در دسترس مي‌باشد.
انجمن بين‌المللي و جنبش سبز  اين برنامه هفتگي در حمايت از جنبش سبز به معرفي فعالان بين‌المللي مي‌پردازد.

شبکه ارتباطي تاش(TCN) در جستجوي کسب مجوزهاي زبان فارسي و دوبله برنامه‌هاي خارجي، مخصوصاً توليدات و محصولات سرگرم‌کننده عربي و غربي از قبيل فيلم‌ها، گفتگوها، فيلم‌هاي مستند، رمان‌ها و کتاب‌هاي اجتماعي سياسي، کتب آموزشي، و مقالات مي‌باشد. اين مضمون‌ها حاوي مطالب اصلاح‌طلبانه يا تهييج‌کننده از قبيل مشکلات اجتماعي، حقوق زنان، محيط پيرامون، ايستادگي و غيره است که به صورت محدود در ايران در دسترس مي‌باشد.


توضيحات سازماني:
انجمن دموکراسي (DC)، سازمان 501c3، در سال 1999 بر اساس اين عقيده تاسيس شد که آزادي اطلاعات، دموکراسي و حقوق بشر عوامل بنيادين جوامع پايدار مي‌باشد. اين انجمن، که از A133 تبعيت مي‌کند، توسط يک هيئت مديره مستقل اداره مي‌شود و به وسيله Bandari Beach Lim & Cleland، LLP رسيدگي مي‌شود.
اين انجمن به دليل اجراي موفق برنامه در شرايط پس از تعارض و در جوامع بسته، از شهرت جهاني برخوردار است. به عنوان مثال، اين انجمن عمدتا مسئول برگرداندن بيش از 700 ميليون سرمايه‌ محرمانه به خزانه‌داري فلسطين بود. اين انجمن مجراي اصلي سياست‌گذاران براي رهبري داخلي و گروه‌هايي است که به طور وسيع عناصر مخالف و تمامي سازمان‌هاي جامعه مدني سراسر خاورميانه را در بر مي‌گيرد. هدف از برنامه اخير تشويق به رشد عمل‌گرايي جامعه مدني و اصلاحات از طريق ايجاد فعالان داخلي مجهز به ابزارها و پلتفرم‌هاي قابل عرضه به شهروندان به انضمام منابع مستقلِ ديگر خبري و اطلاعاتي مي‌باشد. فعاليت‌هاي موجود عبارتند از: انتقال فناوري؛ آموزش و پرورش سازمان‌هاي جامعه مدني محلي؛ توسعه و مديريت برنامه‌هاي ماهواره‌اي، برنامه‌سازي، و فناوري پخش؛ توسعه و پرورش تعدادي از خبرهاي آن‌لاين و مجراهاي اطلاعاتي؛ و نيز فراهم کردن پشتوانه مالي و سرمايه‌ فوري براي فعالان.
اين انجمن در جهت حمايت آن‌لاين از شبکه‌سازي اجتماعي در ايران برنامه‌اي را به اجرا در آورده است و اخيراً از شبکه قوي‌اي متشکل از فعالان داخلي از جمله رهبران جنبش سبز حمايت مي‌کند که رهبران آن از انجمن دموکراسي (DC) درخواست حمايت مستقيم کرده‌اند تا روابط استراتژيک و توانايي‌هاي آن‌لاين خود را گسترش و توسعه دهد. کارکنان اين پروژه انجمن دموکراسي شامل توليدکنندگان و مجريان برنامه‌هاي شبکه خبري فارسي VOA است که تمرکز آن بر عمل‌گرايي ديجيتالي و دسترسي به اينترنت و موبايل مي‌باشد. صفحه فيس بوک آنها هر ماه 500،000 بيننده در ايران دارد. اين کادر انجمن دموکراسي با همکاري صداي آمريکا (VOA-PNN) نرم‌افزار آي فون(iPhone) و اندرويد(Android) را به زبان فارسي توليد کرده است.
اعضاي اصلي پروژه انجمن دموکراسي:
اوين کرباي (Owen Kirby): رئيس پروژه و رئيس اداره انجمن دموکراسي واشنگتن دي سي، مشاور ارشد وزارت امور خارجه امريکا در قندهار افغانستان و نيز مشاور ارشد و رئيس برنامه‌هاي سياسي در وزارت امور خارجه امريکا در دفتر خاورميانه (MEPI) در دوره رياست جمهوري بوش بود.
مايکل ميلريا (Michael Mylrea)، رييس امنيت سايبري: وي به عنوان مشاور فني و امنيت سايبري درGood Harbor Consulting، واحد پيامدهاي سايبري آمريکا، مرکز هاروارد برکمن، آزمايشگاه MIT Lincoln، دفتر وزير دفاع بخش سياست خاورميانه کار کرده است. او به زبان‌هاي اسپانيايي، عربي، عبري و پرتقالي تسلط دارد. او يکي از پژوهشگران فولبرايت بود، و داراي دو مدرک کارشناسي از دانشگاه ويسکانسين و يک مدرک کارشناسي ارشد از دانشکده فليچر تافتس است.
دکتر لاري پرس (Dr. Larry Press)، رئيس برنامه ICT: مشاور بلندمدت انجمن دموکراسي و استاد سيستم‌هاي اطلاعاتي در CSU Dominguez Hills مي‌باشد. دکتر پرس، يکي از بهترين کارشناسان دسترسي اينترنتي در کشور‌هاي پيشرفته مي‌باشد و در کشور‌هاي روسيه، کوبا، شيلي، نپال، بنگلادش، هند، سنگاپور و ويتنام مطالعاتي در خصوص اينترنت انجام داده است. وي در USC مدرس بوده و براي شرکت رند و آي‌بي‌ام نيز کار کرده است.
جيمز پرينس (James Prince)، مشاور پروژه و رئيس انجمن دموکراسي.
حامد بهروان (Hamed Behravan)، مدير برنامه‌هاي ايران: اصلاح‌طلبي و برنامه‌هاي جوانان را براي شبکه خبري فارسي صداي امريکا انجام داده است و در حال حاضر توليد و اجراي برنامه پرطرفدار در مورد دسترسي اطلاعات و رسانه نوين را در دست گرفته است. او غالباً به شنوندگان نحوه استفاده از رسانه اجتماعي و ابزار‌هاي ديجيتالي به منظور دور زدن سانسورها را آموزش مي‌دهد. وي در ابداع و طراحي نخستين نرم‌افزار دو سويه خبري فارسي موبايل نقش اصلي را داشته است. حامد چندين دستورالعمل درباره دسترسي امن و پخش اطلاعات در داخل ايران نوشته است.
ماري صالح (Mary Salih)، رئيس برنامه‌هاي ماهواره‌اي: وي داراي 15 سال تجربه در خصوص پخش برنامه‌هاي ماهواره‌اي بوده و در سمت نائب رئيس Globecast فعاليت کرده است. وي به زبان‌هاي دري، ترکي و انگليسي تسلط دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس